What a Drag; Miss(ed) Gender(ed)

What a Drag; Miss(ed) Gender(ed) on dragiä ja klovneriaa yhdistelevä esitys, jossa tutkitaan dragin historian merkityksen lisäksi muunsukupuolisuutta ja lähisuhdeväkivaltaa.Performanssin takana toimivat taiteilijat Aleksi Moine ja Anne Salmi, jotka ovat improvisaatioharjoitteiden kautta vieneet projektiaan eteenpäin Oulun taideresidenssiverkostossa Oulu-AiRissa.

Esityksensä kautta Salmi ja Moine käsittelevät omia kokemuksiaan sukupuoliin rakennetuista ennakkoluuloista fyysisen komedian ja slapstickin keinoin.Heidän projektinsa esitetään tapahtumatila Laiturissa joulun aikaan, koska esityksellään taiteilijat haluavat tavoittaa heidät, joille joulu voi olla raskasta eikä koti ole välttämättä se turvallisin taikka hyväksyvin paikka. What a Drag; Miss(ed) Gender(ed) on performanssi, jonne kaikki ovat tervetulleita kokemaan hauskan, mutta tunteellisen matkan.

Aleksi Moine (s. 1991 Pariisi) on ranskalais-suomalainen taiteilija ja kehollisuuden tutkija, jonka praktiikassa yhdistyvät teatterin sekä kaunokirjallisuuden moninaiset eri tyylilajit. Moine on muunsukupuolinen queer artisti että aktivisti sekä hän tekee myös dragiä artistinimellä Regina von Totenschmürz.

Anne Salmi (s.1985) on Siikajoelta kotoisin oleva taiteilija/teknikko, jonka töissä korostuvat sanaton viestintä, liike ja esineteatteri. Töissään Salmi pyrkii hämärtämään perinteisiä taiteen ja teatterin tekemisen rajoja, viime vuosina hän on perehtynyt traumasensitiiviseen teatteriin ja työskennellyt soveltavan teatterin parissa.

Tapahtumassa on käytössä koronapassi. Näytäthän koronapassin ja henkilöllisyystodistuksesi tapahtumatila Laiturin ovella

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: